Hoe installeer je een dubbele fietsstandaard op je fiets?

Hoe installeer je een dubbele fietsstandaard op je fiets?

Door Redactie / 23-11-2023

Een dubbele fietsstandaard is een handig accessoire voor fietsers die hun fiets stabiel willen parkeren zonder deze tegen een muur of een ander object te moeten leunen. Met een dubbele fietsstandaard kun je je fiets gemakkelijk parkeren, of je nu even snel boodschappen doet of de fiets voor langere tijd wilt stallen. In dit artikel zullen we stap voor stap uitleggen hoe je een dubbele fietsstandaard op je fiets kunt installeren.

Stap 1: Verzamel de benodigde gereedschappen

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodige gereedschappen en materialen bij de hand hebt. Je hebt meestal een inbussleutel, een schroevendraaier en de bijgeleverde montageonderdelen nodig. Controleer ook of de standaard compatibel is met je type fiets.

Stap 2: Positioneer de fiets

Plaats je fiets op een stabiele ondergrond, bij voorkeur op ooghoogte. Dit maakt de installatie een stuk gemakkelijker, omdat je dan gemakkelijker bij de onderkant van de fiets kunt.

Stap 3: Verwijder de oude standaard (indien nodig)

Als je fiets al een enkele standaard heeft, moet je deze mogelijk verwijderen voordat je de dubbele standaard kunt installeren. Gebruik hiervoor de juiste gereedschappen, meestal een inbussleutel. Houd de oude standaard en bevestigingsmaterialen bij de hand, omdat je ze later misschien weer wilt monteren.

Stap 4: Monteer de dubbele fietsstandaard

Plaats de dubbele standaard op de juiste positie aan de achterkant van de fiets. Zorg ervoor dat de poten van de standaard gelijkmatig op de grond rusten en dat de standaard stevig tegen het frame van de fiets zit.

Stap 5: Bevestig de standaard aan het frame

Met behulp van de meegeleverde bevestigingsmaterialen, bevestig je de standaard stevig aan het frame van de fiets. Dit vereist meestal schroeven en moeren. Zorg ervoor dat de standaard goed is uitgelijnd en stevig vastzit.

Stap 6: Test de standaard

Voordat je de installatie als voltooid beschouwt, is het verstandig om de dubbele standaard te testen. Zet je fiets erop en controleer of deze stabiel staat en niet wiebelt. Dit is belangrijk om te voorkomen dat je fiets omvalt wanneer je hem parkeert.

Stap 7: Pas de hoogte aan (indien nodig)

Sommige dubbele fietsstandaarden hebben een verstelbare hoogte. Als je fiets niet helemaal waterpas staat, kun je de hoogte aanpassen om de fiets in de juiste positie te krijgen.

Stap 8: Maak de standaard schoon

Nu de dubbele standaard is geïnstalleerd en getest, kun je eventuele vuil of stof verwijderen. Dit zorgt ervoor dat je fiets altijd schoon blijft wanneer je deze parkeert.

Met een dubbele fietsstandaard hoef je je nooit meer zorgen te maken over het vinden van een geschikte plek om je fiets te parkeren. Volg deze stappen zorgvuldig en geniet van de voordelen van een stabiele parkeeroplossing voor je fiets. Veel fietsplezier!

Bronvermelding: Hollandbikeshop.com